A La Plancha

Een vakantie in eigen stad

A la Plancha is een pop-up visrestaurant op het Noordereiland in Rotterdam. Het is geïnspireerd door de Spaanse, Marokaanse en Zuid-Amerikaanse restaurantjes waar verse vis in de open lucht op de Plancha wordt gebakken. De vis wordt onder het genot van een lekker glas wijn en smakelijke bijgerechten geserveerd. Het menu wisselt dagelijks en is o.a. afhankelijk van het beschikbare aanbod.

Het pop-up restaurant is gevestigd op een ponton in de Maas, dit is het Oude Brughoofd van de Willemsbrug, en is alleen open bij mooi weer. Langs de kade van het Noordereiland kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad en zit je bijna ín het water. Een unieke terraslocatie voor een borrel, diner met vrienden, familie of collega’s.

 
 

A la Plancha is een buurtrestaurant, dus er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met ondernemers op het Noordereiland en een groot deel van de medewerkers woont er ook. Inmiddels weet gelukkig heel Rotterdam deze plek te vinden als het mooi weer is. 

Stichting Cultuurbrigade is initiatiefnemer van A la Plancha, maar de uitvoering en organisatie is in handen van Food for Thought

Over het project:

  1. Aanleiding: Stichting Cultuurbrigade werd gevraagd om iets leuks te verzinnen om het Noordereiland te promoten.
  2. Concept: Een buurtrestaurant geïnspireerd op de Mediterrane keuken met een ontspannen sfeer en binding met de bewoners van het Noordereiland. 
  3. Resultaat: A la Plancha is inmiddels een geliefde plek onder Rotterdammers, zij fietsen graag de brug over wanneer het mooi weer is.
  4. Partners: Food for Thought, Montmartre aan de Maas, Schmidt Zeevis