Dag van de Romantische Muziek

Romantische en Klassieke muziek in Het Park, voor álle Rotterdammers

 

De Dag van de Romantische muziek is een jaarlijks terugkerend festival in Het Park bij de Euromast in Rotterdam. Het festival is gratis toegankelijk en is ervoor bedoeld om iedereen op een laagdrempelige manier en in een romantische setting kennis te laten maken met klassieke muziek. Naast de invulling van klassieke muziek is er nog veel meer te doen in romantische sferen: er is een markt met allerlei romantische snuisterijen, poëzie, dans en vermaak voor kinderen. Voor veel mensen is het tijdens deze dag inmiddels traditie om gehuld in romantische outfit, met de mooiste jurken, hoeden en parasolletjes deze doorgaans warme dag van een extra mooi decor te voorzien.

 
 

De Dag van de Romantische Muziek is het oudste klassieke muziekfestival van Rotterdam. Stichting Buitengoed organiseerde in 1986 de eerste Dag van de Romantische Muziek, het startte heel klein met een ensemble in de rozentuin van Het Park. Door de jaren heen groeide deze dag uit tot een volwaardig muziekevenement waar zo’n 35.000 bezoekers op af komen. In 2011 nam Stichting Cultuurbrigade het festival over van Stichting Buitengoed die het festival wilde beëindigen. Dat konden we natuurlijk niet over ons hart verkrijgen! 

Geschiedenis

 

Over het project: 

  1. Aanleiding: Stichting Buitengoed stopte als organisatie van de Dag van de Romantische Muziek, Stichting Cultuurbrigade heeft de organisatie overgenomen.

  2. Concept: Een romantische- en klassieke muziek festival in een romantische sfeer in Het Park

  3. Resultaat: Al meer dan 30 jaar een traditie waar vele Rotterdammers jaarlijks bij elkaar komen en op een laagdrempelige manier genieten van en kennis maken met klassieke muziek.

  4. Partners en sponsoren: Rotterdam Festivals, Keukenhof, Van Beek-Donner Stichting, Stichting Elise Mathilde Fonds, G. Ph. Verhagen Stichting, H.M.A. Schadee Fonds, Stichting RCOAK, Stichting Marguerite, Van Capellen Stichting, Van Leeuwen van Lignac Stichting, Van Ommeren – de Voogt Stichting