Uit Grootmoeders Keuken

De lekkerste zoetigheden, gemaakt door Rotterdamse Oma's & Opa's!  

 

 

Uit Grootmoeders Keuken maakt producten met 'de smaak van toen'. Samen met Rotterdamse ouderen worden heerlijke taarten, cakes en andere lekkernijen gebakken.We zijn begonnen met het ontwikkelen van het recept voor de lekkerste appeltaart: onze taart is nét wat minder zoet, bevat echte Ceylon kaneel en heeft een heerlijk amandel-frangipane laagje op de bodem. 

Inmiddels zijn ook citroen cake, brownies, kokos-amandel cake (glutenvrij) en boterkoek toegevoegd aan het assortiment. 

LOGO.png
 

Ontstaan 

Het idee van Uit Grootmoeders Keuken is ontstaan in een ouderen complex in Rotterdam. Wij merkten dat eenzaamheid en verveling daar dagelijks aanwezig was. Hoewel er leuke activiteiten voor de bewoners georganiseerd werden, waren deze vooral bedoeld om te vermaken. Terwijl deze mensen nog zoveel kennis hebben en kunnen want wie denkt er niet met smaak terug aan de lekkere appeltaart die oma vroeger maakte, of de gehaktballen die op zondag in de pan lagen te sudderen? 

Onder begeleiding van Food for Thought komt er wekelijks een groep ouderen bij elkaar om met elkaar te koken en te bakken. In de toekomst zullen wij hopelijk ons assortiment uitbreiden met nog veel meer smakelijke producten! 

 

Over het project:

  1. Aanleiding: Eenzaamheid onder ouderen tegen gaan en ouderen activeren
  2. Concept: Een productlijn met ambachtelijke producten waarin het productieproces zoveel mogelijk ouderen meehelpen. 
  3. Resultaat: Uit Grootmoeders Keuken appeltaart is al op verschillende plekken in Rotterdam te krijgen. Stichting Cultuurbrigade is op zoek naar nieuwe baklocaties om het project verder uit te breiden. 
  4. Partners: Food for Thought, Humanitas, Granny's Finest, Argos zorg, DOCK, VSB Fonds, Stichting Sluyterman - van Loo, RCOAK